Thao PowerBox

By 14. mai 2018
Nominert til grunderprisen 2017

Thao PowerBox

Varmetilløp og brann i mobiltelefoner er dessverre et velkjent problem. Med Thao PowerBox kan du trygt lade mobilen om natta.

Thao AS ble startet av fire ingeniørstudenter i 2016. Som del av Bachelorutdanninga ved UiT Campus Alta, kom de opp med først en idé for en rørtrommel som kan brukes for å legge rør samtidig som rørtraseen graves, og deretter utviklet de det første konseptet for Thao PowerBox.

Forsikringsselskap og produsenter anbefaler ikke at mobilladere brukes uten tilsyn, og flere branner har oppstått i lader eller telefon mens disse har stått på lading om natta. Nå kan du enkelt og trykt lade din mobil på nattbordet, på kontoret eller i sofakroken, ved å lade i en Thao PowerBox. Skulle det utvikle seg varme eller branntilløp i mobil eller lader vil all elektrisitet til din Thao PowerBox kuttes, en alarm vil varsle deg, og brannen vil effektivt kveles. En Thao PowerBox kan du lett ta med deg til hotell eller på hytta og ha samme trygghet der som hjemme.
De har som inkubatorbedrift hos Kunnskapsparken Origo videreutviklet konseptet og arbeidet med design, og nå er de klare for å teste produktet og starte markedsarbeidet. Den første prototypen av Thao PowerBox har de laget selv ved hjelp av egne ingeniørkunnskaper, en 3D-printer og finansiell støtte fra Innovasjon Norge. Nå trenger de partnere med appetitt for rask framdrift og investeringer for å få vår innovasjon ut på markedet.

Nettside