Fisking etter søppel

Fisking etter søppel

Det startet med den skremmende utsikten om at det i 2050 vil være mer plast i havet enn fisk, så ble vi konfrontert med de sjokkerende bildene av hvalen som hadde 30 plastposer i magen og sist har vi fått øynene opp for konsekvensene av mikroplast i havet.
– 9. mai 2018

Det er grunn til bekymring. Heldigvis blir vi stadig mer miljøbevisste. Nå får endelig havet sitt velfortjente fokus.

Regjeringen trapper opp den internasjonale innsatsen mot marin forsøpling, sist lørdag var 45.000 personer over hele landet i sving på den store strandryddedagen og nå tar også en ny trend av. «Plogging» der jogging og søppelplukking kombineres. Det er ikke bare i fjæra det nå plukkes søppel. Det plukkes søppel ute i havet også, eller rettere sagt det fiskes etter søppel. Gjennom prosjektet «Fishing for litter» har 39 fiskefartøy i Nord-Norge samlet opp og tatt på land søppel som fås som «uønsket bifangst». Et av rederiene som har vært med i prosjektet er det nordnorske fiskebåtrederiet Hermes. Les mer om nordnorske bedrifter som kjemper for havet.

12. – 13. november går årets Agenda Nord-Norge-samling av stabelen i Svolvær. Temaet er «Vi og havet» og marin forsøpling vil selvfølgelig få sin naturlige plass i programmet.

23. oktober 2018

En reise i smaker fra Lofoten

Agenda Nord-Norge er rett rundt hjørnet. Snart samles vi igjen til felles inspirasjon og doser med k…

12. oktober 2018

Skaff deg en Nord-Norge date!

Agenda Nord-Norge lanserer i dag konseptet «bygg nettverk». En rekke nordnorske samfunnsaktører sitt…