Agenda Nord-Norge 2018

Agenda Nord-Norge 2018

Pappaen er fisker. Hun føler seg mest hjemme ved havet. Nå ser hun i retning Svolvær. Gørild Mauseth blir konferansier på den femte Agenda Nord-Norge. Vi og havet. 12. – 13. november. Lofoten i Nordland. I Nord-Norge. Ved havet.
– 15. februar 2018

Agenda Nord-Norge 2018 handler om det største og viktigste vi har: Havet. Samlingen vil romme sentrale tema som havet og vår kulturarv, havet og verdiskaping, og havet som bærekraftig blå økonomi.

Det er en glede for oss å fortelle at konferansier for årets samling er skuespiller Gørild Mauseth. Gørild er fra havet, født i Alta og vokst opp i fiskeværet Kjøllefjord hvor hun kan se rett på Finnkirka og ut i Barentshavet. Med en far som er fisker, er Gørild vokst opp med havet tett på. Det er her hun føler seg hjemme.

I 2005 giftet Gørild seg med italienske Tommaso som både er regissør og filmprodusent. Gørild og Tommaso har i mange år bodd i Roma, men de har nå tatt med seg sønnen Balthazar og flyttet tilbake til Kjøllefjord. Leiligheten i Roma har de fortsatt og du skal ikke bli forundret om du treffer henne på reise mellom storbyen Roma og fiskeværet Kjøllefjord.

I 1993 debuterte Gørild som filmskuespiller i rollen som Ragna i Telegrafisten, men hun er kanskje mest kjent for sin rolle i filmen Brent av frost. 2017 var et travelt år for Gørild. Hennes dramadokumentar Karenina & I hadde premiere, et prosjekt hun har arbeidet med siden 2013 sammen med ektemannen og Liam Neeson. Hun fikk Finnmark fylkes kulturpris for sin innsats for kulturlivet i Finnmark, og fordi hun har representert Nord-Norge og Finnmark på en positiv måte. TV-serien Monster hadde premiere hvor Gørild spilte rollen som tøffe Margot. Men ikke være redd, det er (heldigvis) ikke Margot du vil møte på scenen i Svolvær:)

Vi ser virkelig frem til at Gørild skal lose oss gjennom to salte dager 12. – 13. november, både de som er sammen med oss i Svolvær og de som følger samlingen på Agenda Nord-Norge-TV!

23. oktober 2018

En reise i smaker fra Lofoten

Agenda Nord-Norge er rett rundt hjørnet. Snart samles vi igjen til felles inspirasjon og doser med k…

12. oktober 2018

Skaff deg en Nord-Norge date!

Agenda Nord-Norge lanserer i dag konseptet «bygg nettverk». En rekke nordnorske samfunnsaktører sitt…