2017 Kari Bremnes

2017

Kari Bremnes

Norges historie i nord er fullt av stolte øyeblikk. Øyeblikkene er skapt av mennesker. Øyeblikkene er blitt til av handling og vilje. Summen av alle disse viljene er summen av oss. Hvem vi er.

Gjennom våre personlige bidrag samles tråder, hendelser, milepæler og øyeblikk til ett stor felles vi. Slik bygges samfunn. Slik skapes identitet. Noen har evnen – eller kanskje mer viljen – til å gjøre noe ekstra for fellesskapet. Det som bidrar til å løfte oss alle.

Kari Bremnes er slik.

Hun har gjennom sitt lange virke rukket å gjøre gjennombrudd og karriere i store europeiske nasjoner og hun er en av de virkelig store innen sitt virke i Norge. I Nord-Norge betegnes hun ofte som selve lyden av Nord-Norge. Sangene handler om oss – «vanlige» folk. Vi kjenner oss igjen i historiene, bekrivelsene og stemningene hun formidler.

Hun er nordnorsk i ord og uttrykk, men klarer å nå ut til et større publikum over hele landet. Vi opplever at hun er der for oss og sammen med oss. Hun gjør noe med oss.

Kari Bremnes er født i Svolvær. Hun debuterte med albumet Folk i husan i 1980, mens det store gjennombruddet kom i med albumet Mitt ville hjerte i 1987. Deretter har hun gitt ut utallige egne album og bidratt på mange andre. Hun har vunnet store priser og slått gjennom internasjonalt.

Kari Bremnes ga sitt stipend til Zulufadder der tre jenter får dekket skolepenger slik at de kan ta høyere utdanning. Zulufadder er en fadderorganisasjon for barn som har mistet foreldrene sine på grunn av aids i Zululand i Sør-Afrika. Organisasjonen ble startet av Mari Maurstad i 2004.